ABC-öarna


ABC-öarna kan tyckas vara ett ganska lustigt namn, men det finns en väldigt logisk anledning. De tre öar som ingår i denna konstellation är nämligen Aruba, Bonaire och Curacao. Öarna ligger belägen norr om Venezuelas kust och då de faktiskt tillhör Nederländerna refereras de ofta till som “Västindiens nederländska paradis”.

Här kan du njuta av sol och bad i tropiskt klimat och det är populärt att så kallat “ö-hoppa” mellan de tre öarna. Det vill säga att man reser runt mellan de olika öarna under en och samma resa – ibland under en och samma dag till och med.

Visum till ABC-öarna

Som svensk medborgare behöver du inte ha något visum för att få resa till någon av de tre ABC-öarna. Däremot behöver du ha ett svenskt pass, samt en biljett som visar att du antingen ska resa hem eller vidare efteråt.

Upplev ABC-öarna

Även om de tre ABC-öarna har mycket gemensamt, såsom fantastisk natur, härligt klimat och långa välbesökta stränder, har varje ö också sina unika särdrag.

Aruba

Ön Aruba är känd över hela världen för sina vackra kritvita sandstränder, vilka utgör en harmonisk kontrast mot det klarblå havsvattnet. Med en medeltemperatur på runt 28 grader är också sol och bad en självklar aktivitet. Eagle Beach och Palm Beach är de mest populära stränderna och vid dessa pågår även olika vattenaktiviteter som du kan roa dig med.

Bonaire

När du besöker Bonaire kan du med fördel dela upp din tur på två delar. Denna ö har nämligen en stor variation i miljön, beroende på om du befinner dig på öns norra eller södra del. Norra Bonaire har en kuperad och ganska stenig miljö. Det är mycket grottor, kaktusar och många fina utkiksplatser. Södra Bonaire är avsevärt mer platt och grönskar för fullt. Här trivs också flamingos, vilka blivit lite av en maskot för ön.

Curacao

Den soliga ön Curacao kan bjuda på allt från ett aktivt nattliv i huvudstaden Willemstad, till orörd natur i den välbesökta nationalparken Shete Boka National Park. En populär aktivitet på ön är snorkling. Här finns ett rikt djurliv under ytan och det klarblå vattnet gör sikten glasklar. Här kan du se allt från färgglada fiskar till ofarliga hajar. Du kan med fördel följa med på en guidad snorklingstur, eftersom de lokala guiderna brukar ha god koll på de bästa ställena i vattnet.